Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Γνωστοί στις υπηρεσίες ασφαλείας οι δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο









Αμφότεροι οι δράστες της φονικής επίθεσης στο Λονδίνο που στέρησε την ζωή ενός στρατιώτη, ήταν γνωστοί στις υπηρεσίες ασφαλείας, όπως επιβεβαιώνουν πηγές, μιλώντας στο BBC. Ωστόσο οι δυο άνδρες δεν είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για σχεδιασμό επιθέσεων.
Οι δυο δράστες έχουν συλληφθεί και νοσηλεύονται μετά τον τραυματισμό τους από πυρά αστυνομικών κατά την χθεσινή φονική επίθεση στο Λονδίνο.
Άλλωστε οι δυο άνδρες δεν έκαναν καμία προσπάθεια να διαφύγουν. Αντιθέτως ενθάρρυναν τους περαστικούς να βγάλουν φωτογραφία τους ίδιους και το θύμα, ενώ παράλληλα φώναζαν:
«Νομίζετε ότι θα πεθάνουν πολιτικοί; Όχι. Απλοί άνθρωποι όπως εσείς και τα παιδιά σας θα πεθάνουν».
Ένας εκ των δραστών φέρεται να είναι ο 28χρονος μουσουλμάνος Michael Adebolajo ο οποίος υποστήριξε ότι πραγματοποίησε την επίθεση επειδή Βρετανοί στρατιώτες σκοτώνουν μουσουλμάνους καθημερινά.
Οι πηγές που μίλησαν στο BBC δεν διέψευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δυο δράστες αποτέλεσαν αντικείμενο αρκετών ερευνών τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν θεωρούνταν ύποπτοι για σχεδιασμό επιθέσεων.
Οι πηγές επιβεβαιώνουν επίσης ότι η αστυνομία είχε σταματήσει πέρυσι έναν εκ των υπόπτων, ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από την χώρα.
Στους δρόμους του Λονδίνου βρίσκονται 1200 επιπλέον αστυνομικοί, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε έφοδος σε διαμέρισμα στο Γκρίνουιτς που πιστεύεται ότι ανήκε σε έναν από τους δράστες. Γείτονες ανέφερεαν ότι μετά την έφοδο οι αστυνομικοί έβαλαν σε βαν, δυο αδελφές γύρω στα 30, μια μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα και έναν έφηβο.

gr.news.yahoo.com
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform