Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί




«Φεστιβάλ Λάμψης» στο πανεπιστήμιο Αθηνών

To αισιόδοξο μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί δίνουν οι διοργανωτές του «Φεστιβάλ Λάμψης», που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 17.00, στον αίθριο χώρο μεταξύ της Φιλοσοφικής και της Νομικής Σχολής.

«Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι το 80% των παιδιών με λευχαιμία θεραπεύονται. Η ιατρική επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Αυτό θα πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Θέλουμε να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στους γονείς που έχουν παιδιά με καρκίνο αλλά και τα ενημερώσουμε τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι γονείς. Επειδή οι θεραπείες είναι μακροχρόνιες ο ένας από τους δυο γονείς πρέπει να αφήσει τη δουλειά του αλλά και τα άλλα του παιδιά για να ασχοληθεί με το άρρωστο παιδί. Κοντά στους γονείς αυτούς βρίσκεται ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη» παρέχοντας υποστήριξη και εξασφαλίζοντάς τους φιλοξενία σε ξενώνες όσο διαρκούν οι θεραπείες» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ψυχολόγος του Συλλόγου "Λάμψη", Χάρης Παπαπέτρου.

Να σημειωθεί ότι από το 2005 ο Σύλλογος «Λάμψη», συνεργάζεται με το τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, με στόχο την υποστήριξη των παιδιών που νοσηλεύονται στις παιδοογκολογικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.

«Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι εθελοντές φοιτητές του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Λάμψη" διοργανώνουν, στις 23 Μαΐου φεστιβάλ, με τίτλο "Φεστιβάλ Λάμψης-Γιατί ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί". Στόχος είναι η ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε θέματα του παιδικού καρκίνου και η διάχυση της δράσης μας στους χώρους του πανεπιστημίου. Ελπίζουμε έτσι να δώσουμε ένα άλλο παράδειγμα για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίζονται τα παιδιά και οι οικογένειές τους, πέρα από την κυρίαρχη φιλανθρωπική λογική των ημερών μας» προσθέτει ο κ.Παπαπέτρου.

Το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Λάμψης» περιλαμβάνει : 17:00-20:00 λειτουργία παιδότοπου με πολλά ομαδικά παιγνίδια, 20-00-21:00 συζήτηση-ομιλία με θέμα «Αλήθειες για τον παιδικό καρκίνο» και 21:00 συναυλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

πηγη:newsbeast.gr
 

Eπικοινωνία

foxyform