Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε Κουτσούμπας για όλα


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για συνεχή μετάλλαξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και ένα χρόνο.



«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ και στο πώς πολιτεύεται και στο πώς θέλει να χειραγωγήσει το κίνημα. Βάζει εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση», δήλωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ.



Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συνιστωσών, επισήμανε πως πρόκειται για εσωτερικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση, «είτε ενοποιηθεί είτε έχει τάσεις και συνιστώσες η ουσία θα είναι η ίδια, από την άποψη της πολιτικής».



Κατά τα άλλα υποστήριξε ότι η πολιτική του ΚΚΕ είναι η πιο ενωτική μέσα στην κοινωνία, καθώς το κόμμα δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους και τους πολίτες σε δεξιούς και αριστερούς ή σε αυτούς που τάσσονται υπέρ και κατά του μνημονίου.



Ερωτηθείς σχετικά με την οπλοφορία βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να οπλοφορεί κανείς μέσα στη Βουλή»



«Δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει και κάποιος έλεγχος. Θα έπρεπε από μόνος του κάποιος να μην οπλοφορεί μέσα στη Βουλή», πρόσθεσε.



Σε ό,τι αφορά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θέση την οποία στηρίζει το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η έξοδος από το ενιαίο νόμισμα «θα πρέπει να συνδυαστεί με συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ».



Αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επισήμανε ότι με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η συζήτηση που έχει ανοίξει δεν είναι αθώα.



Όπως είπε, ενσωματώνεται μια απόφαση της Ε.Ε. με την οποία το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο, καθώς «βάζουν τους θύτες μαζί με τα θύματα».



Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, τη χαρακτήρισε «ως επικίνδυνο, ναζιστικό μόρφωμα», η οποία, όπως υποστήριξε, «είναι παιδί του συστήματος, τσιράκια αυτού του πολιτικού συστήματος».



Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, τη Χρυσή Αυγή θα πρέπει να την αντιμετωπίσει το λαϊκό, εργατικό κίνημα. «Να ανοίξουν τα ζητήματα με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους», σημείωσε.



Ερωτηθείς σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του ΚΚΕ για «αδιαφάνεια» σε σχέση με τα οικονομικά του, ο γενικός γραμματέας του κόμματος τόνισε ότι ό,τι έχει ειπωθεί σχετικά με αυτό «είναι ψέμα».

πηγη:neanews.gr
 

Eπικοινωνία

foxyform