Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από το Παρίσι


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σοβαρά –οι εννέα εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση– στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε περίπου 40 χλμ. νότια του Παρισιού σήμερα, δήλωσε ο Μισέλ Φιζό, ο νομάρχης της Εσόν, δίνοντας στην δημοσιότητα τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων συνεχίζονταν. Ο επικεφαλής της εθνικής αρχής σιδηροδρόμων SNCF Γκιγιόμ Πεπί είπε ότι τα αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 17:15 τοπική ώρα (18:15 ώρα Ελλάδας), παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι στη Λιμόζ, εκτροχιάστηκαν και το ένα έχει ανατραπεί. 

Ο Πεπί διευκρίνισε πως ο συρμός μετέφερε περίπου 370 επιβάτες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον σταθμό Μπρετινί-σιρ-Ορζ, που εξυπηρετεί τόσο τρένα Ιντερσίτι όσο και αμαξοστοιχίες που εκτελούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, γεγονός που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Ένας επιζώντας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι οι επιβάτες ένιωσαν πολλές αναταράξεις και συγκρούσεις πριν τελικά η αμαξοστοιχία συντριβεί στο σταθμό. 

«Ταρακουνιόμασταν βίαια. Κρατιόμασταν από τις θέσεις μας. Πρέπει να κράτησε 15 δευτερόλεπτα», είπε ο επιβάτης, σημειώνοντας πως το τρένο είχε γεμίσει καπνό. Ο ίδιος διέψευσε πως η αμαξοστοιχία ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα.

Στο σημείο του δυστυχήματος αναμενόταν να μεταβεί απόψε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Οι αρχές δημιούργησαν ένα τηλεφωνικό κέντρο πληροφόρησης για τα μέλη των οικογενειών των επιβατών.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος. Νωρίτερα, είχε γίνει λόγος για οκτώ νεκρούς. Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς έκανε αργότερα λόγο για επτά νεκρούς προειδοποιώντας πως ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί. 

«Ο απολογισμός των νεκρών εξελίσσεται διαρκώς σε αυτό το σημείο και δυστυχώς πιθανόν θα αυξηθεί», είπε ο Βαλς, προσθέτοντας πως από τους «δεκάδες» τραυματίες, «ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».
 
Ο σοσιαλιστής δήμαρχος Μπερνάρ Ντεκό έδωσε την πληροφορία ότι τρία βαγόνια ακριβώς μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο. 

πηγη:tanea
 

Eπικοινωνία

foxyform