Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του υπουργού ΕσωτερικώνΜε 226 ψήφους κατά, 55 υπέρ και 13 αποχές
Η γερουσία της Ρώμης απέρριψε πριν από λίγο την ψήφο δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, με 226 ψήφους κατά, 55 υπέρ και 13 αποχές.

Εναντίον της πρότασης τάχθηκε η κεντροαριστερά, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), η κεντροδεξιά, το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) και η κεντρώα συμμαχία Επιλογή Πολιτών (SC).

Υπέρ τάχθηκαν το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) και το κόμμα Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία (SEL).

Η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Αλφάνο κατατέθηκε εξαιτίας των χειρισμών του στην υπόθεση της απέλασης από την Ιταλία στα τέλη Μαΐου, της συζύγου και της κόρης ενός επιχειρηματία και αντιφρονούντα από το Καζακστάν, του Μουχτάρ Αμπλιαζόφ, η οποία πραγματοποιήθηκε, όπως διέρρευσε, μετά τις έντονες πιέσεις της πρεσβείας του Καζακστάν.

«Πρόκειται για μια σημαντική και κρίσιμη υπόθεση η οποία μας προκαλεί θλίψη», είπε ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μιλώντας στην Γερουσία το πρωί, αλλά πρόσθεσε πως ο Αλφάνο «δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στο όλο θέμα».

«Η ψήφος δυσπιστίας δεν εξασφάλισε την αναγκαία υποστήριξη, είμαι ικανοποιημένος», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.

Με τον τρόπο αυτό, και παρά τους ενδοιασμούς που εξέφρασαν μέλη του PD, η κυβέρνηση Λέτα απέφυγε τον κίνδυνο να ενσκήψει κυβερνητική κρίση και μπορεί να επικεντρωθεί στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θέλει να προωθήσει – κυρίως την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ από 21% σε 22% ως τον Δεκέμβριο και την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας για περίπου το 90% των ιδιοκτητών ακινήτων.

πηγη:newsbeast
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform