Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΟΤΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΙ: ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!



ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (15-18/7) ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ!
ΛΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (15/7)!
Αγωνιστικός αναβρασμός και επαγρύπνηση επικρατεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησηςκαι της εκπαίδευσης για το πρόγραμμα απολύσεων και "κινητικότητας" στο Δημόσιο, μετά και την κατάθεση στην επιτροπή της  Βουλής του πολυνομοσχεδίου - καρμανιόλα, το οποίο ανοιγει το δρόμο για αθρόες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνέχισαν και την Παρασκευή (12/7) τις καταλήψεις των Δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας, ενώ πραγματοποίησαν Γενικές Συνελεύσεις καιΣυγκεντρώσεις ενημέρωσης.
Παράλληλα, η ΚΕΔΕ, κατά την έκτακτη συνέλευση της Παρασκευής (12/7), αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου ως και την Τετάρτη 18 Ιουλίου.Σημειώνεται πως στις 15 και 17 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας.
Σύμφωνα με τις προτάσεις του ψηφίσματος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως η Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. Κι αυτό, διότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο κεντρικό κράτος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Ειδικά για τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες αναφέρεται ότι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.
Επίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας, αλλά από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες με ελλείψεις. Κλείνοντας τη συνέλευση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, έθεσε το παράδειγμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι μηχανικοί του οποίου αυτήν τη στιγμή δεν αξιοποιούνται, ενώ θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες δήμων που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες.
Ακόμη, θεωρεί αντισυνταγματικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές τις διατάξεις για το Οικονομικό Παρατηρητήριο, που έχουν ως προφανή στόχο την επιτροπεία των δήμων και ζητά την απόσυρσή τους.
Αποκορύφωμα των  εκδηλώσεων της Παρασκευής αποτέλεσε η πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Ανάλογες συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
Η Γενική Συνέλευση των Δημάρχων (Κ.Ε.Δ.Ε.) που συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στο Ξενοδοχείο «Caravel» και υπό την παρουσία χιλιάδων εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε το κλείσιμο των Δήμων και την αναστολή λειτουργίας τους από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013. Είναι πλέον εμφανές και στον πιο δύσπιστο πως οι «μεταρρυθμίσεις» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ισοδυναμούν με απολύσεις εργαζομένων και διάλυση του θεσμού.
Με δεδομένο πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «καρμανιόλα», μεταφέρθηκε για την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ως εξής:
1. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 και ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 απέχουμε από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
2. Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ όλοι οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια αλλά και στην Αττική είναι σε ετοιμότητα και ζητούν συναντήσεις με του τοπικούς «βουλευτές» τους. Στόχος είναι να επισημανθεί το «έγκλημα» της μνημονιακής πολιτικής. Ας τους γίνει σαφές πως όσοι συμβάλλουν με τη ψήφο τους στο «κλείσιμο» 6.000 σπιτιών συναδέλφων θα κηρυχτούν ανεπιθύμητοι στο Νομό της εκλογικής τους Περιφέρειας.
3. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, στις 12.00 το πρωί, συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Καραϊσκάκη από την οποία θα ξεκινήσει μηχανoκίνητη πορεία. Μηχανοκίνητες πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια.
4. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, στις 8.00 το βράδυ, συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες μέλη της, στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και Συναυλία Καλλιτεχνών.
5. Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 συμμετέχουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα.
6. Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, από τις 8.30 το βράδυ, πραγματοποιούμε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος με προσπάθεια συντονισμού με όλους τους κλάδους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που πλήττονται και όχι μόνο. Θα πραγματοποιηθεί ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ενώ θα γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης Συναυλίας Συμπαράστασης από διάφορους καλλιτέχνες.
Βασικό σύνθημα μας είναι: «ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ».
7. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή. Η ώρα και ο τόπος συγκέντρωσης θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωσή μας.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή με τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου εργαζομένων, αιρετών και των πολιτών είναι σίγουρο ότι με την αποφασιστικότητα και τη δυναμική μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αποσύρει κάθε διάταξη και σκέψη για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ο χώρος της Δημόσιας Υγείας. Τόσο την Τρίτη 16 Ιουλίου, όσο και την Τετάρτη 24 Ιουλίουγιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.
ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Εξάλλου, την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει τηναπόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει οΟδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσης τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση».
Tέλοςτην Τρίτη 16 Ιουλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη τηςθα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στα νέα χαράτσια, αλλά και στηνιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρομικών Εταιρειών, διαδικασία η οποία ήδη ξεκίνησε.

ΛΙΣΤΕΣ "ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ"  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά τη χώρα έφτασαν την Παρασκευή οι λίστες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης. Μετά το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» βάσει... κοινωνικών κριτηρίων, σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, τα ονόματα θα πρέπει να αποσταλούν ως τηΔευτέρα (15/7) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. Η κίνηση προκάλεσε την οργή της ΟΛΜΕ, η οποία κατήγγειλε ότι με τον τρόπο αυτό «προγράφονται» οι καθηγητές που θα οδηγηθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πριν ακόμα ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.
Στο σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Ευδοκία Καρδαμίτση ζητείται από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα στις 18:00 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας οι ονομαστικές λίστες με τους καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά και τα ονόματα αυτών που υπάγονται σε αυτό το καθεστώς, αλλά εξαιρούνται λόγω κοινωνικών κριτηρίων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα οι διευθυντές Β/βαθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς, ακόμα και τηλεφωνικά μέσα στο Σαββατοκύριακο τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της διαθεσιμότητας.
Την παράνομη κίνηση του υπουργείου Παιδείας να δημοσιοποιήσει τις λίστες πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο-φονιάς, κατήγγειλε η ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της:
«Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη διάταξη του υπό ψήφιση νόμου,δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις.
Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.
Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!
Αποφασίζουμε - διατάσσουμε - απολύουμε.
Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Τώρα όλοι στον αγώνα. Κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

πηγη:iskra

 

Eπικοινωνία

foxyform