Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τσίπρας: Να βρείτε το θάρρος να πείτε σε εκείνους που θα απολύσετε ότι «σας απολύουμε για να σώσουμε τη χώρα»


«Να βρείτε το θάρρος να πείτε σε εκείνους που θα απολύσετε ότι “σας απολύουμε για να σώσουμε τη χώρα”», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που σήμερα αναμένεται να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που σε αυτή την αίθουσα καλείται το Σώμα να επικυρώσει νομοσχέδια χωρίς λογική. Νομοσχέδια που δεν αφορούν στην πραγματικότητα το πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλείστε να ψηφίσετε νομοσχέδια που δεν συνέταξαν υπουργοί της κυβέρνησης. Αφορούν θυσίες χωρίς αντίκρισμα. 

Έχετε ένα νομοσχέδιο που αφορά άμεσες απολύσεις χιλιάδων πολιτών εργαζόμενων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Αφορά το αύριο των ανθρώπων που έχετε κατηγορήσει ως τεμπέληδες, χαραμοφάηδες αλλά που τώρα βρίσκονται σε καίριες θέσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι πίσω από τους χιλιάδες ανθρώπους κρύβονται δράματα. 

«Οι περισσότεροι δεν παίρνουν παχυλούς μισθούς, δεν έχουν να ζήσουν την οικογένειά τους. αύριο θα βρεθούν στο δρόμο. Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αποσυνδέει το μισθό από το πενθήμερο και το οκτάωρο», είπε. Και σχολίασε: «Σε τι θα βοηθήσουν τη χώρα οι περαιτέρω μειώσεις του μισθού». 

Είπε ακόμη ότι «Πρόκειται για μίσος αυτών των ανθρώπων που φτιάχνουν αυτό το πρόγραμμα. Μίσος απέναντι σε λαό και χώρα. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς και τη δική σας προσφορά να ικανοποιήσετε αυτά; Για να κρατηθείτε για λίγο ακόμη στις καρέκλες σας. Το επιχείρημα είναι να πάρετε τη δόση. Μετά τι κ. Στουρνάρα;», είπε. 

Αναφέρθηκε και στη λίστα Λαγκάρντ ενώ σχολίασε και τη στάση της ΝΔ για την Ακροδεξιά. «Τις συγγένειες με τη Χρυσή Αυγή τις γνωρίζουμε και γνωρίζουμε και το φλερτ σας με την Ακροδεξιά», είπε. Και πρόσθεσε: «Αν είστε υπεύθυνοι να βρείτε και το θάρρος να απευθυνθείτε σε αυτούς τους ανθρώπους που θα απολύσετε». Σχολίασε την επίσκεψη Σόιμπλε στην Ελλάδα λέγοντας ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία και είπε ότι ο κ. Σαμαράς ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις του κ. Σόιμπλε στην επαρχία. Είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι προσωρινή. Και τόνισε το χρέος των γερμανικών αποζημιώσεων και είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να το διεκδικήσει. 

πηγη:newsbeast
 

Eπικοινωνία

foxyform