Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Μήνυση της ΟΛΜΕ κατά παντός υπευθύνου για τη λίστα διαθεσιμότηταςΑθήνα
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις λίστες διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, προτού καν να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, κατέθεσε την Παρασκευή η ΟΛΜΕ.

Στο στόχαστρο της ομοσπονδίας βρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθ. Κυριαζής και η αναπληρώτρια προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Ευδοκία Καρδαμίτση, αλλά και όσοι ευθύνονται για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων 2.500 εκπαιδευτικών.

Η ομοσπονδία είχε καταγγείλει αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των «πινάκων της ντροπής» την ενέργεια του υπουργείου να προχωρήσει στην υλοποίηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών πριν ακόμη αυτός συζητηθεί και ψηφιστεί στη Βουλή.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίο,υ το οποίο θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.500 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης, η ΟΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, ημέρα που ξεκινά η διαθεσιμότητα, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της στο Σύνταγμα.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 19.00 η ΟΛΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συναντηθούν στα γραφεία της για «να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης - τρόικας».

Κορύφωση τον Σεπτέμβριο
Πριν από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία για τον Σεπτέμβριο, με σκοπό -όπως οι ίδιοι αναφέρουν- «να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη», καλούν τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και να δημιουργήσουν σε κάθε περιοχή «κέντρα αγώνα».


Newsroom ΔΟΛ
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform