Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΗΛΘΕ, ΧΡΕΩΣΕ, ΧΛΕΥΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ!



ΕΡΗΜΩΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ "ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ"!
ΠΛΗΡΕΣ "ΡΑΠΟΡΤΟ" ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟ!
Φιλοφρονήσεις για τη σκληρή και αντιλαϊκή πολιτικήπου ασκεί η ελληνική συγκυβέρνηση απήυθυνε, όπως αναμενόταν, ο εκπρόσωπος των ευρωπαϊκών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην συνάντηση που είχε  με τον Α. Σαμαρά στην αστυνομοκρατούμενη πρωτεύουσα τουοικονομικού προτεκτοράτου.


Δεν είναι καθόλου τυχαία, βέβαια, η χρονική συγκυρία που επέλεξε να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό στη χώρα μας ο Υπ. Οικ. της Γερμανίας για να απονείμει τα "εύσημα" στην μνημονιακή κυβέρνηση. Διανύουμε μια περίοδο όπου η συγκυβέρνηση -μετά και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, αλλά και τασυνεχή μνημονιακά μέτραχάνει διαρκώς τη λαϊκή νομιμοποίηση  και την αξιοπιστία της στα μάτια του κόσμου. Αυτό το ταξίδι λοιπόν, πέραν των υπόλοιπων συμφωνιών που φαίνεται να έγιναν και για τις οποίες ψήγματα μόνο έχουν έρθει στο φως, αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια του συστήματος ναστηρίξει και να προσδώσει "αίγλη" στην παραπαίουσα συγκυβέρνηση που το υπηρετεί πιστά.
Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο Β. Σόιμπλε απαίτησε πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων μνημονιακών μέτρων που οδηγούν την κοινωνία και την οικονομία σε ερημοποίησηαπέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δανείου με επαχθής όρους για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που υπάρχει και το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ακόμα αδιέξοδο μνημόνιο το 2014
Από την άλλη, πλήρες "ραπόρτο"  φαίνεται να έδωσε στον επικυρίαρχο Σόιμπλε ο Α. Σαμαράς, αποδεικνύοντας ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε μπανανία και προτεκτοράτο και εαυτόν σε απλό υπάλληλο των τοκογλύφων-δανειστών.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο "Πρωθυπουργός" της χώρας, διαβεβαίωσε τον Β. Σόιμπλε για την αποφασιστηκότητά του να ολοκληρώσει με επιτυχία το μνημονιακό έργο κυβέρνησης και τρόικας, ενώ ταυτόχρονα του εξέθεσε τους προβληματισμούς του, τόσο για εξωτερικά θέματα (Συρία, ΔΕΠΑ, ξένος τύπος) όσο και για τα εσωτερικά ( φόβος για κοινωνική αναταραχή).Σε σχέση με την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να ανέφερε, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού του γερμανού επικυρίαρχου,  πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων,  ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτό, υπό όρους, το ενδεχόμενο για αποζημίωση του κατοχικού δανείου,αποκλείοντας όμως να δοθούν γερμανικές αποζημιώσεις, διαχωρίζοντας έτσι προκλητικά τα δυο θέματα.
Όπως τόνιζε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΥΠΟΙΚ: "Πράγματι πρέπει να δούμε τι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα (για το κατοχικό δάνειο), όμως, με τη συνθήκη του Λονδίνου αλλά και με τη δεύτερη συνθήκη, όταν έπεσε το Τείχος, η Ελλάδα συμφώνησε και υπέγραψε για τις γερμανικές αποζημιώσεις".
Με χλευαστική διάθεση και κάνοντας πως δεν ξέρει τον Αλ.Τσίπρα (σ.σ. απέφυγε να αναφέρει ακόμα και το όνομά του αλλά και τον θεσμικό του τίτλο ως αρχηγού της αντιπολίτευσης) , τον αποκάλεσε σε αναφορά του σχετικά με την συνάντηση Τσίπρα-Παπούλια αρχηγό ομάδας βουλευτών! Συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων: "Άκουσα ότι κάποιος από την αντιπολίτευση συναντήθηκε με τον Κ. Παπούλια" και πρόσθεσε "Δεν ρώτησα ποιό ήταν το θέμα της συζήτησης".

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΟΪΜΠΛΕ!
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την Πλατεία Κλαυθμώνος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς και εργατικών σωματείων και παρά τον αστυνομικό αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας από την κυβέρνηση Σαμαρά, λόγω της επίσκεψης του εκπροσώπου του γερμανικού κεφαλαίου, του γερμανικού ιμπεριαλισμού και των ευρωπαϊκών τοκογλύφων δανειστών, ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην Αθήνα.
Από τις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης (18/7) πλήθος κόσμου συνέρευσε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στην συγκέντρωση που δημιουργήθηκε κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της Τρόικας και του Γερμανού ΥπΟικ καθώς επίσης και της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών.
Στις 7:30 περίπου το βράδυ έφτασε η κεφαλή της πορείας στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα περίπου, ο Β. Σόιμπλε αποχώρησε από την Αθήνα και η αστυνομία προχώρησε στην άρση των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων.
Από το πρωί της Πέμπτης, η κυβέρνηση είχε θέσει σε αστυνομικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας ενώ δημιούργησε μία "κόκκινη ζώνη" εντός της οποίας απογόρευσε τις συναθροίσεις και τις συγκεντρώσεις (!), επιστρατεύοντας χιλιάδες αστυνομικούς αλλά και τις "αύρες". Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους σε περαστικούς, ενώ στις περιοχές γύρω από το Σύνταγμα δεν επιτρεπόταν η φωτογράφιση από τις δυνάμεις καταστολής παρά μόνο σε διαπιστευμένους φωτογράφους.
Στις 8 το βράδυ, τετραμελής επιτροπή πέρασε από τον αστυνομικό κλοιό και επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ε.Ε. Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όπου και ολοκληρώθηκε μετά από λίγη ώρα.
ΕΡΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ
«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας έλαβε η ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν κυβερνητής εντολής, εχθές Πέμπτη 18 Ιουλίου, με αφορμή την επίσκεψη του επικυρίαρχου και κηδεμόνα της χώρας ,Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τους δρόμους στο Κέντρο να έχουν στην κυριολεξία ερημώσει!
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11:00 και οι δρόμοι από όπου πέρασε ο ίδιος και η συνοδεία τους ερήμωσαν. Η επίσκεψη του στην Αθήνα ξεκίνησε στις 12:30 με ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
• Ερμού 
• Φιλελλήνων
• Μητροπόλεως
• Σταδίου από Βουκουρεστίου
• Βασιλίσσης Σοφίας από Χίλτον
• Βασιλέως Κωνσταντίνου από Αρδηττού
Πιο συγκεκριμένα λόγω των μέτρων ασφάλειας στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς παρακάτω απαγορεύεται η συγκέντρωση αλλά και η διέλευση με το αυτοκίνητο:
Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων
- συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου -
αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των παραπάνω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.
Οι απαγορεύσεις και οι ρυθμίσεις ίσχυσαν επίσης για το τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε ακτίνα 100 μέτρων.
Επίσης ίσχυσαν και για τις γέφυρες, τους ανισόπεδους κόμβους και τις διαβάσεις που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
«ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΑΘΗΝΑ: 4.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ "ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ" ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ
Παράλληλα, εκτός από τους αποκλεισμούς δρόμων και την απαγόρευση των διαδηλώσεων στις συγκεκριμένες περιοχές, η ΕΛ.ΑΣ κατόπιν κυβερνητικής εντολής πήρε αυστηρά μέτρα ασφαλείας για χάρη του τοκογλύφου Σόιμπλε.Στο πλαίσιο αυτό, σε επιφυλακή βρέθηκαν περίπου 4.000 αστυνομικοί, γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων, χρησιμοποιούνται ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, υπήρξαν εφεδρικές δυνάμεις έτοιμες για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ενώ παράλληλα υπήρξε και εναέρια περιπολία με ελικόπτερο.