Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα



«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις κατά της διαθεσιμότητας

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται οι δήμοι της Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και τις ρυθμίσεις για την διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και τις απολύσεις. 

«Γίνεται μια προσπάθεια να μεταβούν όσο γίνεται περισσότεροι εργαζόμενοι δήμων στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται εκεί. 

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι θα μεταβούν στην πρωτεύουσα δέκα λεωφορεία για το σκοπό αυτό ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνελεύσεις των εργαζομένων για την καλύτερη οργάνωσή του» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των σωματείων των υπαλλήλων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ίδιο, σε εφαρμογή βρίσκεται η απόφαση της ΚΕΔΕ να παραμείνουν κλειστοί οι δήμοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με εξαίρεση τη λειτουργία των κοινωνικοπρονοιακών δομών και το ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας στην καθαριότητα. 

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Σχετικά με το κλείσιμο των δήμων εμείς περιφρουρούμε τους χώρους εργασίας, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν ζητήματα ως προς την εφαρμογή της σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ σε ελάχιστους δήμους όπως αυτός της Θεσσαλονίκης», σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Βάιος, αναφέρει: «έγινε προσπάθεια σήμερα από την πλευρά του δήμου να ανοίξουν οι πόρτες για να μπουν εργαζόμενοι, οι οποίοι προσήλθαν στο δημαρχείο».

Ωστόσο από την πλευρά του Δήμου επισημαίνεται ότι είναι σε ισχύ η σαφής απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλείσιμο των υπηρεσιών του, πλην των κοινωνικοπρονοιακών και της καθαριότητας, τη Δευτέρα και την Τρίτη και την μη εξυπηρέτηση του κοινού για οποιαδήποτε υπηρεσία εκτός από τις παραπάνω. Σημειώνεται ότι στο δημαρχείο μεταβαίνουν και οι δημοτικοί αστυνομικοί που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, στην οδό Μοναστηρίου.

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, έγινε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου μαζί με τους εκπαιδευτικούς ενώ από εκεί θα ξεκινήσει πορεία με κατεύθυνση τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3.

πηγη:newsbeast
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform