Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

«Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ»


Ιδιαίτερου ιστορικού βάρους χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το συνέδριο που... 

ολοκληρώνεται απόψε, καθώς όπως λέει γίνεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η Αριστερά μετασχηματίζεται σε ηγετική πολιτική δύναμη.



«Η δική μας Αριστερά αναμετριέται με την πρόκληση να καταστεί πρωταγωνιστική ηγετική δύναμη για την αλλαγή της κοινωνίας. Θα κριθούμε στην πράξη εκ του αποτελέσματος. Για αυτό και δεν δικαιολογείται ούτε έπαρση ούτε επανάπαυση. Μετά το συνέδριο μας περιμένουν τεράστιες προκλήσεις και πολλή δουλειά που απαιτεί ισχυρή συλλογικότητα και αλληλεγγύη, δυνατά πόδια και κυρίως ανοιχτά μάτια και αυτιά».



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναφέρεται και στην παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου στο συνέδριο.



«Η θέση του Μανώλη Γλέζου που αποτελεί κεφάλαιο για την παράταξη και τον τόπο είναι και είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει, δίπλα και όχι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τη συλλογική μας προσπάθεια».



Στην ερώτηση για μια πιθανή σύγκλιση με τους πρώην συντρόφους στη ΔΗΜΑΡ ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Ακόμη κι αν ο λαός μας δώσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, πράγμα δύσκολο για οποιοδήποτε κόμμα σήμερα, θα αναζητήσουμε και πάλι συμμαχίες με ευρύτερες δυνάμεις στη βάση του προγράμματός μας και συνεργασία με έντιμα, ικανά και αξιόπιστα πρόσωπα από ένα ευρύτερο φάσμα. Θα είναι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.



Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, ας μην προτρέχουμε. Η αποχώρησή της από την κυβέρνηση δεν αναιρεί τις μεγάλες ευθύνες της ηγεσίας της για την κυβερνητική σύμπραξη στην πολιτική του Μνημονίου. Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποφασίσει για τον ρόλο της. Εξωτερικός συνεργάτης της κυβέρνησης ή δύναμη της αντιπολίτευσης με το δικό της ασφαλώς στίγμα; Περιθώρια για “ναι μεν, αλλά…”, απλά δεν υπάρχουν».

πηγη:ksipnistere
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform