Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η Google δεν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας για τα Glasses






Τα Google Glasses μπορεί να είναι ένα νέο και καινοτόμο προϊόν με τη δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να το αλλάξει, η πολιτική απορρήτου.
Η εταιρεία δήλωσε σε πρόσφατη επιστολή προς τα μέλη του Κογκρέσου Bi-Partisan Privacy Caucus: «δεν έχουν προγραμματιστεί αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου της Google για τα γυαλιά.» Η επιστολή, η οποία απεστάλλει στις 7 Ιουνίου, κυκλοφόρησε πρόσφατα και ήταν μια απάντηση στα μέλη του Κογκρέσου που ζητούσαν από την Google περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπτώσεις που θα φέρουν ταΓυαλιά στην ιδιωτική ζωή.
Οι ομάδες Απορρήτου έχουν θέσει μια σειρά από ανησυχίες σχετικά με το Glass τους τελευταίους μήνες, καθώς η νέα τεχνολογία έχει καταστεί διαθέσιμη σε προγραμματιστές. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι ότι τα γυαλιά μπορούν να τραβάνε κρυφά φωτογραφίες και βίντεο από ανθρώπους που περπατούν στο δρόμο, από συνεδριάσεις εταιρειών κ.α. Επίσης, άλλη μια μεγάλη φοβία είναι η αναγνώριση προσώπου. Ωστόσο, η Google λέει ότι δεν θα επιτρέψει την αναγνώριση προσώπου μέχρι όσο δεν αλλάζει η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

secnews.gr