Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

H Guardian δημοσίευσε είδηση βόμβα για τις δράσεις της Microsoft και της NSA











Όλες οι μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου αναφέρουν ότι δεν έχουν δώσει στην NSA άμεση πρόσβαση στους servers τους. Φυσικά όχι μόνο το αναφέρουν αλλά σχεδόν ορκίζονται και δημοσιεύουν πάρα πολλές διαψεύσεις για κάθε άρθρο που έχει γραφτεί και ισχυρίζεται την συμμετοχή τους στις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η Guardian έρχεται όμως πάλι σήμερα να ταράξει τα νερά. Σε μία νέα της δημοσίευση έδωσε άμεση πρόσβαση στην NSA σε όλες της τις υπηρεσίες όπως το portal του Outlook.com, το SkyDrive και στο Skype. Για να τους κάνει ακόμα πιο εύκολη την πρόσβαση τους παρέδωσε και τα κλειδιά κρυπτογράφησης των υπηρεσιών.
Η Guardian επικαλείται αρχεία που παρέχονται από τον Edward Snowden και αναφέρει αναλυτικά:
Η Microsoft βοήθησε την NSA στην παράκαμψη της κρυπτογράφησης για να είναι σίγουρη ότι ο Οργανισμός θα είναι σε θέση να υποκλέψει συνομιλίες από το νέο portal του Outlook.com. Ο οργανισμός είχε ήδη προ-κρυπτογραφημένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Outlook.com, αλλά και του Hotmail.
Η εταιρεία συνεργάστηκε με το FBI κατά το 2012-2013 για να καταστήσει δυνατή μια ευκολότερη πρόσβαση στο Prism της NSA στην υπηρεσία της SkyDrive, η οποία έχει τώρα πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Η Microsoft εργάστηκε με την Data Intercept Unit του FBI για να “καταλάβει” πιθανά προβλήματα με ένα χαρακτηριστικό του Outlook.com που επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργήσουν ψευδώνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η υπηρεσία Skype, η οποία εξαγοράστηκε από τη Microsoft τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάστηκε με μυστικές υπηρεσίες του περασμένου έτους για να επιτρέψει στο Prism την συλλογή βίντεο συνομιλιών, καθώς και ήχου.
Είμαστε πολύ περίεργοι να ακούσουμε τι δηλώσεις θα κάνει τώρα η Microsoft. Πάντως με την ευκαιρία του σκανδάλου και με τις καθημερινές δημοσιεύσεις που έρχονται και ξεμπροστιάζουν μεγάλες εταιρείες σαν την Microsoft, Google, Yahoo και Apple, είναι μια καλή ευκαιρία ναι ξανασκεφτούμε πολύ σοβαρά την αντικατάσταση όλων μας των προγραμμάτων και λειτουργικών με αντίστοιχα Open Source.
Πηγή: iguru.gr
 

Eπικοινωνία

foxyform