Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Hackers κατάφεραν να κλέψουν δεδομένα από το βρετανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας







Η επιτροπή Ασφάλειας Πληροφοριών του Βρετανικού  Κοινοβουλίου (ISC) κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεσή της για την περίοδο 2012-2013.
Το τμήμα 5 της έκθεσης αποκαλύπτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο για τις απειλές στον κυβερνοχώρο.
Σύμφωνα με την ISC, κρατικοί φορείς, όπως η Κίνα και η Ρωσία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή. Ωστόσο, η επιτροπή προειδοποιεί ότι ορισμένα κράτη πιστεύεται ότι έχουν προσλάβει επαγγελματίες στον κυβερνοχώρο για να πραγματοποιούν επιθέσεις για λογαριασμό τους.
Προς το παρόν, οι τρομοκρατικές ομάδες δεν θεωρούνται «απειλή υψηλού κίνδυνου στον κυβερνοχώρο». Ωστόσο, οι αξιωματούχοι τονίζουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.
Ενώ η ISC είναι ευχαριστημένη με τις “ανεπτυγμένες” άμυνες του συστήματος της κυβέρνησης, ένας σημαντικός αριθμός επιθέσεων που έχουν καταγραφεί εναντίον των δικτύων της κυβέρνησης, είχαν ως αποτέλεσμα την κλοπή δεδομένων.
Η έκθεση αναφέρει ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες έχουν πληγεί από κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDOS). Επιπλέον, το περασμένο καλοκαίρι, εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπάθησαν να κλέψουν πληροφορίες από πάνω από 200 λογαριασμούς email σε 30 κυβερνητικές υπηρεσίες.

secnews.gr
 

Eπικοινωνία

foxyform