Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Κίνδυνος εγκαύματος από Laptop


tromaktiko15 Κίνδυνος εγκαύματος από Laptop






Πολλοί είναι αυτοί που περνάνε αρκετή ώρα με ένα laptop στα πόδια τους. Η παρατεταμένη όμως χρήση του laptop πάνω στα πόδια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Το σύνδρομο των «ψημένων» ποδιών, είναι ένα νέο είδους εγκαύματος το οποίο προκαλείτε από τη θερμότητα του laptop όταν έρχεται σε απευθείας επαφή με τα πόδια του χρήστη.
Το σύνδρομο αποτελείτε από ένα καφετί αποχρωματισμό στο δέρμα λόγω της μεγάλης θερμότητας που εκπέμπει ο υπολογιστής.
Οι επιστήμονες από την Ελβετία, εστιάζουν σε μια συγκεκριμένη περίπτωση ενός 12χρονου αγοριού, το οποίο ,ανέπτυξε έναν περίεργο-σαν σφουγγάρι- αποχρωματισμό στο δέρμα του δεξιού του μηρού, καθώς έπαιζε βιντεοπαιχνίδια αφήνοντας τον υπολογιστή του πάνω στα πόδια του για μερικές ώρες την ημέρα και για αρκετούς μήνες.
«Είχε την αίσθηση καψίματος στο δεξί του πόδι παρόλαυτά όμως δεν έκανε κάτι για να αλλάξει στάση ή να κλείσει τον υπολογιστή» αναφέρουν οι γιατροί.
Το αγόρι είναι από τις νεώτερες καταγραφές που έχουν γίνει από το 2004, τότε που πρωτοεμφανίστηκε αυτό το είδος εγκαύματος από τη χρήση του υπολογιστή.
Το σύνδρομο αυτό εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο αποχρωματισμό, ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος δε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις.
Η θερμότητα που προκαλεί αυτή τη κατάσταση προέρχεται είτε από τον εξαερισμό του υπολογιστή είτε από τη μπαταρία του.
Η επίσημη ονομασία του εγκαύματος αυτού ονομάζεται ερύθημα από θερμική ακτινοβολία (erythemaabigne) και ήταν πολύ διαδεδομένο στους εργάτες που δούλευαν με κάρβουνο, καθώς είχαν εκτεθειμένα τα πόδια τους. Επιπλέον είναι σύνηθες και στους ηλικιωμένους ανθρώπους που απλώνουν στα πόδια τους θερμαινόμενες κουβέρτες.
Οι επιστήμονες λένε ότι το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί εάν ο χρήστης τοποθετήσει έναν ψύκτη ή ένα αντικείμενο μεταξύ εκείνου και του υπολογιστή του ώστε να σταματήσει την άμεση επαφή με την θερμότητα.
Η έρευνα δείχνει ότι στο μέλλον τα κρούσματα με το συγκεκριμένο σύνδρομο θα αυξηθούν. «ο νεαρός ασθενής μας είχε για μικρό σχετικό διάστημα τον υπολογιστή του πράγμα που δείχνει ότι η νεότερες γενιές έχουν πολύ πιο ευαίσθητο δέρμα άρα είναι πιο εύκολο να πάθουν τέτοιου είδους εγκαύματα» αναφέρουν τέλος οι επιστήμονες.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform