Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η ομάδα LulzSec εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων στο Περού








Αρκετές Περουβιανές κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως το portal της κυβέρνησης peru.gob.pe, έχουν παραβιαστεί και παραμορφωθεί από hackers της ομάδας LulzSec Peru.
Εκτός από την peru.gob.pe, οι hackers έχουν παραμορφώσει και τις ιστοσελίδες του CERT της χώρας (pecert.gob.pe), τη National Office for Electronic Government and Information Technology (ongei.gob.pe), και δύο ιστοσελίδες της Υπηρεσίας Service Portal for Citizens and Businesses (serviciosalciudadano.gob.pe, tramites.gob.pe).
Εκτός από την παραμόρφωσή των ιστοσελίδων, οι hackers της LulzSec Peru έχουν διαρρεύσει επίσης ορισμένα δεδομένα που φέρεται να έχουν κλαπεί από την peru.gob.pe και την ongei.gob.pe.
Οι χακτιβιστές ισχυρίζονται ότι οι ιστοσελίδες του Περού και τα email servers που φιλοξενούνται από την Global Crossing, μια εταιρεία που αγοράσθηκε από μια Αμερικάνικη εταιρεία Επικοινωνιών το 2011. Η ομάδα LulzSec Peru πιστεύει ότι η εταιρία τηλεπικοινωνιών βοηθάει την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) με τα προγράμματα επιτήρησης.
Επί του παρόντος, ορισμένες από τις στοχοθετημένες ιστοσελίδες έχουν αποκατασταθεί, ενώ άλλες συνεχίζουν να είναι offline.

Πηγή: iguru.gr