Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

«Όχι στα πρόσθετα μέτρα, ναι στις μεταρρυθμίσεις» λέει ο Ευάγγελος ΒενιζέλοςΑθήνα
Τη θέση του ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να τεκμηριώσει απέναντι στους διεθνείς εταίρους πως έχει πετύχει «μία εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που της επιτρέπει να λέει ότι ούτε χρειάζεται ούτε μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία» υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής.

Η ικανότητα απελευθέρωσης από τους καταναγκασμούς του μνημονίου «κρίνεται στη λεπτή αλλά κρίσιμη διάκριση ανάμεσα στην απόρριψη των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και την αποδοχή των διαρθρωτικών αλλαγών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδίδει σε ιδεολογικά αίτια την πολιτική που ακολουθήθηκε από τους εταίρους στην Ελλάδα ενώ σημειώνει πως η πολιτική θέση «όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα» καθίσταται πλήρως αξιόπιστη στη συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας, όταν συνοδεύεται από τη θέση «ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που στηρίζουν την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και κατατείνουν στη συγκρότηση ενός άλλου κράτους, ενός «κανονικού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κράτους».

Ο κ.Βενιζέλος, αναγνωρίζει ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ως ξένη και επιθετική την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επειδή «υπαγορεύεται από την τρόικα και το μνημόνιο» αν και στην πραγματικότητα τις στηρίζει. Όπως σημειώνει από την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί η «εθνική ικανότητα να απελευθερωθούμε από το μνημόνιο».

«Οι εταίροι πρέπει να θυμούνται ότι ο σαιξπηρικός έμπορος της Βενετίας ήθελε να κόψει σάρκα, έπρεπε όμως να το πετύχει χωρίς να χύσει αίμα» διαμηνύει ο κ Βενιζέλος.

«Έχουμε κάνει τη δύσκολη επιλογή, αυτήν της εθνικής και ιστορικής ευθύνης προκειμένου να υπερασπιστούμε τα ζωτικά συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας συνολικά» γράφει, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση: «Ξέρουμε ότι η εύκολη επιλογή είναι η επιλογή των συμπαθητικών ψεμάτων και του πολιτικού εμπορίου των πληθωριστικών υποσχέσεων και της ψευδεπίγραφης λεβεντιάς. Είχαμε και εμείς την τεχνογνωσία. Τώρα κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί γιατί προσπαθούν να αντιγράψουν παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου».

«Εμείς ξέρουμε ότι τώρα υπάρχει μόνο η στρατηγική της σκληρής αλήθειας και η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία είναι αυτή της ιστορίας. Γι' αυτό εμείς εκφράζουμε τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης σε πείσμα εκείνων που νόμισαν ότι έγιναν σώγαμπροι της» σημειώνει.
Newsroom ΔΟΛ
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform