Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Την αρχή «ένα μέλος, μια ψήφος» πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του κόμματος



Κάλεσμα προς όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοούμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες απηύθυνε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του ενιαίου κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ να ισχύει η αρχή «ένα μέλος, μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο ούτε ίχνος ευαισθησίας. Γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα και οι δανειστές. Ανθρωποθυσίες απαιτούν οι δανειστές. Ο οδοστρωτήρας της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ισοπεδώνει κάθε μέρα κι άλλα δικαιώματα κι άλλους ανθρώπους».

Πρόσθεσε επίσης ότι «πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι που δεν είναι ούτε τεμπέληδες, ούτε επίορκοι γιατί βρίσκονται εκεί που βρίσκονται μέσω ΑΣΕΠ» και δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δίπλα τους σε αυτό τον αγώνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης μιλώντας για ένα πειρατικό σήμα της δήθεν νέας δημόσιας τηλεόρασης.

«Το μόνο που απομένει είναι να προσθέσουν κι ένα Ν ενδιάμεσα στα γράμματα για να την κάνουν τηλεόραση των δανειστών» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει πειρατικές εκπομπές.

Αναφερόμενος στα όσα είπε πρόσφατα στην ομιλία του ο Μανώλης Γλέζος ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη. Ο Μανώλης έχει αυτές τις απόψεις σταθερά από το 2003 έως σήμερα. Του πιστώνω αυτή τη σταθερότητα. Είναι απόψεις που τις εξέφρασε με θάρρος και παρρησία στην πανελλαδική συνδιάσκεψη τον Δεκέμβριο άρα δε θέλω να παριστάνω τον αιφνιδιασμένο. Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη όμως δεν κράτησα καμία κακία. Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία, μόνο στενοχωριέσαι. Στενοχωρήθηκα όχι για τις απόψεις που εξέφρασε αλλά γιατί από το βήμα αυτό επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος των συνιστωσών κι όχι ως εκπρόσωπος μιας γενιάς θυσιών.

Για όλους εμάς ο Μανώλης Γλέζος δεν εκπροσωπεί καμία από τις συνιστώσες μας αλλά τη γενιά της Αντίστασης τη γενιά της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων για να υπάρχουμε κι εμείς σήμερα ως μια μεγάλη δύναμη αντίστασης».


πηγη:newsbeast
 

Eπικοινωνία

foxyform