Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ο κορωνοϊός «μπλοκάρει» τους προσκυνητές στη Μέκκα


Οι Σαουδαραβικές αρχές δεν πρόκειται να εκδώσουν φέτος βίζες προσκυνητών σε ηλικιωμένους και έχοντες χρόνια προβλήματα υγείας μουσουλμάνους σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού MERS κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος στη Μέκκα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα, 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Σαουδική Αραβία από τον κορωνοϊό, που προσομοιάζει στον φονικό ιό SARS.

Το μέτρο αυτό θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή από το επόμενο προσκύνημα στη Μέκκα τον Οκτώβριο και στα συναφή μικρότερα προσκυνήματα, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλιντ αλ Μιργαλάνι με δηλώσεις του στη σαουδαραβική εφημερίδα Άραμπ Νιουζ.

Ο ίδιος δεν επεσήμανε εάν θα εφαρμοστεί όριο ηλικίας στην έκδοση βίζας, αλλά διευκρίνισε πως όποιοι ηλικιωμένοι κρίνονται ιατρικώς ανίκανοι να ταξιδεύσουν δεν πρόκειται να λάβουν άδειες εισόδου στη χώρα.

Εκατομμύρια μουσουλμάνοι συρρέουν κάθε χρόνο στους ιερούς τόπους της Σαουδικής Αραβίας για να τηρήσουν το έθιμο του Χατζ, σε ένα από τις μεγαλύτερες συνάξεις πιστών στον κόσμο. 

πηγη:Tromaktiko
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform