Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η Google έχει αφαιρέσει φέτος 100 εκατομμύρια πειρατικά Links και ακόμα είναι Ιούλιος


google1 Η Google έχει αφαιρέσει φέτος 100 εκατομμύρια πειρατικά Links και ακόμα είναι Ιούλιος





Από το Γενάρη του 2013 οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων ζήτησαν από την Google να αφαιρέσει πάνω από 100.000.000 συνδέσμους [links] προς ιστοσελίδες που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα, το οποίο είναι ήδη διπλάσιο τον αριθμό από το σύνολο των αφαιρούμενων links του 2012.
Ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης διαγράφει σήμερα κατά μέσο όρο 15 εκατομμύρια “παράνομες” συνδέσεις ανά μήνα. Αυτός ο αριθμός φαίνεται να σταθεροποιείται, αλλά οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων σίγουρα δεν ικανοποιούνται ακόμα.
Σύμφωνα με εκθέση του Torrentfreak, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων στέλνουν εκατομμύρια DMCA takedown αιτήματα ελπίζοντας να κατευθύνουν τους πελάτες μακριά από τις πειρατικές ιστοσελίδες. Ενώ η Google συμμορφώνεται γενικά με τις εν λόγω απαιτήσεις, αποφάσισε να είναι διαφανής για όλα αυτά τα αιτήματα και να τα δημοσιεύει στην έκθεσή της.
Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους , η Google έχει κληθεί να αφαιρέσει πάνω από 105.300.000 συνδέσμους σε ιστοσελίδες που πιθανώς περιέχουν παράνομο περιεχόμενο.
Από τις File-hosting αναζήτησεις το FilesTube βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με πάνω από 5,8 εκατομμύρια URLs, ακολουθούμενη από Torrentz.eu και Rapidgator.net, το καθένα με πάνω από 2 εκατομμύρια συνδέσεις . The Pirate Bay μπορεί να είναι η πιο μεγάλη ιστοσελίδα torrent, αλλά δεδομένου ότι άλλαξε domains μερικές φορές ήδη από φέτος, και επειδή φιλοξενεί μόνο δύο εκατομμύρια συνδέσεις torrents (κατα προσέγγιση), δεν φαίνεται καν στο top 20.

Πηγή: iguru.gr