Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για μια κυβέρνηση της Αριστεράς



«Όχι» στη συστημική αναπροσαρμογή του κόμματος από τον Π. Λαφαζάνη







Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδεξιάς εκφράζει ο Π. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Λαφαζάνης εκτιμά ότι «ο δρόμος για να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή είναι μόνο ένας: η περαιτέρω, βαθύτερη και ουσιαστικότερη, ριζοσπαστικοποίησή του και όχι η αναδίπλωσή του ή ενδεχόμενη συστημική αναπροσαρμογή του».

Επιπλέον, ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος είναι επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται υπέρ της εκλογής του προέδρου του κόμματος από την Κεντρική Επιτροπή και όχι από το συνέδριο και υποστηρίζει ότι «οι στόχοι του ιδρυτικού Συνεδρίου δεν έχουν καμία σχέση με τον ρόλο κανενός προσώπου».

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα με την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ο κ.Λαφαζάνης υπογραμμίζει ότι «πρέπει να καταβληθούν στο Συνέδριο οι μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να υπάρξει συναινετική συμφωνία χωρίς τελεσιγραφικές προθεσμίες και μονομερείς επιβολές».

πηγη:newsbeast
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Eπικοινωνία

foxyform